Известие

Collapse
No announcement yet.

НЕ иска да върви като я запаля

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Ivo_ Покажи съобщение
    Имам същия проблем с 1.6 туинспарка...
    Когато е студена, няма никаква мощност на ниски обороти, при подаване на повече газ глъхне.
    Дразни ме разбира се, но я изчаквам няколко минути.

На диагностика е ок.
    Вероятни причини според мен са две:
    или позапушени "пикаещи" инжектори
    или ламбдасонда.
    ...ламбдасондата работи при температура над 300 градуса и нормално се грее от изгорелите газове.
    за да заработи веднага има и електрическо подгряване - докато се загрее от газовете.
    та ако е заминало подгряването на ламбдата - нормално - пука в ауспуха - мирише на бензин след като я запаля. докато стигна до диагностиката - вече всичко е ок.

а все ме мързи да намеря кабелите и да я замеря има ли го или не подгряването.

някои знае ли колко ома горе-долу трябва да е нагревателя на ламбда сонда ?
    пишете ако оправите тоя пусти проблем какво се е оказало.

и въобще подгряването на ламбдасондата през реле ли е, спира ли се или е включено постоянно ?
    Еййййййй научете най накрая,на студен мотор ламбда сондата не работи,особено на 2.10.3/4 тръгва сигурно след 4-5 мин.,при 1.5.5. по рано,но пак не е от значение.

---------- Post added at 09:11 ---------- Previous post was at 09:09 ----------

Първоначално публикувано от nikit087 Покажи съобщение
    Дебитомера не е нов свалихме го от друга Алфа същата като моята пак 146 и пак 1,6ТС и като го сложих ходих до Алфа Ромео и го покажа на майстора и той каза,че всичко е добре вече....
    Значи неможеш да си сигурен че не е от дебитомера проблема.Плюс това,след смяна на който и да е компонент по инжекциона,на ЕКУ-то му трябва време да се самоадаптира като е хубаво да се ресетне преди това
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Колеги на мен колата ми не гърми просто като я запаля студена на 1ва и 2ра не иска да върви някой път забива муцуна и придърпва се едно,като изключа от скорост се форсира нормално и държи нормални обороти,нали смених дебитомера след което ходих в Алфата и ми казаха,че работи нормално.....И колата нямала проблем на диагностиката.....
      колега колата ти има проблем студена (първите 5 мин) а ти в сервиза я караш топла !!! ако майстора наистина разбира от алфи, помоли го да обърне специално внимание на тоз дебитомер , какви стойности ТРЯБВА да дава и ВДЕЙСТВИТЕЛНОСТ какво показва сигурен съм че на топла кола ще има ЛЕЕЕКО занижени стойности което не е чак такъв проблем (еку-то наглася няква смес) НО на студена си е проблем.Какво става при теб: Дебитомера отчита 11кг въздух и еку-то налива бензин за 11 кила обаче реално са влезнали 17 кг въздух , ламбда сондата НЕ РАБОТИ все още и еку-то незнае кво става, а реално сместа е мнооооого бедна защото тъпия дебитомер си е заминал ! на диагностиката не излизат грешки защото той все още дава някакви данни макар и грешни
      146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
      145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Колега днес изкарах клемата на акумулатора за около 20 минути и след което я сложих и вървенето на колата се промени изцяло все едно и няма нищо....Това на какво се дължи,студена и топла се върви доста добре колата
        Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година

Comment

Колега днес изкарах клемата на акумулатора за около 20 минути и след което я сложих и вървенето на колата се промени изцяло все едно и няма нищо....Това на какво се дължи,студена и топла се върви доста добре колата
          Рестартира всико уш виж я покорай може да ти записва грешка ако има някъкъв проблем с някоя част диагностика
          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
          Ramstein - Benzin
          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

лекуваш "туберколоза" с бонбонки "олипс за гърло" успех може пък да подейства винаги има първи път
            146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
            145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Ресетнал си ЕКУ-то и то сега си трупа на ново адаптации,споко няма да е добре за дълго,до 3-4 дена пак ще се забатачи.Това трябваше да направиш като си сменил дебитомера и да покараш 3-4 дена

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Проблема е масов при нас не знам и за мен аз пак тази седмица ще има якооооо диагностики един пат за винаги да ги премахна тия болни заби,щот ми писна на .................... и когати стигна до подобрение на мотора както трябва да е ще драскам.
                sigpic145 Qv

Comment

Ами колега значи сега трябва пак да я закарам на диагностика в Алфа Ромео и да я гледат пак какво и има...Или да изчакам да почне пак да не върви добре и така да я закарам,защото аз предния път като я карах на диагностика,преди това и бях вадил клемата на акумулатора и може ли за това да не са видели,че колата има грешки?....Така ако го рестартирам това ЕКУ на определен период от време пречи ли му? Сега ако се смени това което я кара да записва грешки,ще се оправи ли за постоянно колата.....

Comment

даа прав сии
                    sigpic145 Qv

Comment

Аз също го имам този проблем. И мен ме навява на мисълта, че са дюзи но като ги изчистя ще кажа. Относно дебитомера и ламбда сондата съм ги сменял на едно с нови на бош при Гальо във Варна след като ми направи диагностика ако не се лъжа преди две години. А относно това колегата е прав, че ако дебитомера не ти е читав може да не го прихваща като грешка. Аз имах този проблем защото придаваше стойности които бяха в уж "допустимите граници" а съответният Гальо ми каза, че мери в много високи граници.
                      Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Офффффффф направо голям филм тука,всеки с негов си проблем,не знам ..........,какво ще и излезе на моята
                        sigpic145 Qv

Comment

Така е колега . Всеки си е с негов проблем и негово решение. Друго което мога да ти кажа от майсторите от гр. Пловдив Хари и Бобо като отидох ми изредиха, че може да е от кабели, свещи, дебитомер, ламбда сонда, инжектори и някакъв си датчик там и аз не го запомних и по - интересното е, че ме пратиха при елконаджия който уж си "разбира" от работата като го посетя ще ти кажа при мен от какво може да е защото аз изключвам демитомер, ламбда, кабели и свещи.
                          Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Ами колега ще се радвам да споделиш от какво е при теб проблема,на мен ми е много странно че като изкарам клемата на акумулатора вече 4ри дена си върви колата нормално....Явно нещо я кара да трупа грешки и трябва да разбера какво е това няма да е от кабели и свещи си мисля поне аз

Comment

Да и аз така мислия,надявам се да разбере тия дни и ще пиша какво е
                              sigpic145 Qv

Comment

Вие ме кефите как си подсказвате какво ви е на колите,ама половината от вас са със стария,а другата половина с новия мотор,пък проблемите им хич не са сходни........................

Comment

Working...
                                X